bergwerkmuseum Grube Glasebach

Dit mijn-museum ligt op ongeveer 500 meter afstand van de glamping. Hier ervaar je de oude mijnbouw, met als een van de bijzonderheden ​een groot waterrad van 9,5 meter hoog. Ondergronds zie je 18e-eeuwse houtverbindingen en ook hoe men het waterbeheer deed. Tevens zijn hier verschillende kleurrijke mineralen te bewonderen.

luchtvaartmuseum Wernigerode

Dit museum ligt op ongeveer 50 kilometer van de glamping. Het museum is de grootste op dit gebied van midden Duitsland. Het museum is 5000m2 groot en heeft meer dan 55 originele vliegtuigen en helikopters.

DDR voertuigenmuseum. 

Dit museum ligt in Benneckenstein ongeveer 40 kilometer van de glamping. Hier vindt je oude voertuigen, van auto`s tot  tanks alsmede bijzonder oud speelgoed uit de DDR tijd. Het is hier zelfs mogelijk om met een tank te rijden.

Harzmuseum Wernigerode

Dit museum ligt ongeveer 50 kilometer van de glamping. Het Harz-museum biedt een mooie kans om de oudheid en de flora en fauna te ervaren uit het verleden en het heden. Tevens ziet je hier ook kunstwerken van schilders die in de Harz hebben gewoond en gewerkt.

DDR Museum Thale

Dit museum ligt op ongeveer 26 kilometer van de glamping. De DDR periode duurde van oktober 1949 tot oktober 1990. In deze periode viel het Oost Duitse gedeelte onder het gezag van communistische Rusland. In dit museum vindt je een uitgebreide samenvatting van hoe de mensen in die periode leefden.

Chat openen
goede dag 👋
waar kan ik je mee van dienst zijn.